Ontdek het laatste nieuws en ontwikkelingen

Hello

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit.

Hello

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit.

Hello

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipisicing elit.

Hover me

Card Hover

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipii voluptas ten mollitia pariatur odit, ab minus ratione adipisci accusamus vel est excepturi laboriosam magnam necessitatibus dignissimos molestias.

Doe de check of veilen iets voor u is

Klik hier

Vertrouwde samenwerkingen met

Meer weten?

Agrarische- en grondverzetmachines verkopen?

Je agrarische of grondverzetmachines verkopen? 
Download onze gratis veilingchecklist en 
ontdek hoe je moeiteloos kunt verkopen.

Gemakkelijk uw machines en goederen verkopen

Van gebruikte tractoren tot oogstmachine. Met een veiling kun je al je agrarische goederen in 3 eenvoudige stappen verkopen.

Selectie & Persoonlijk advies

1

2

3

Voorbereiding & Veilen

Ophalen & Betaling

Maak een selectie van de machines en/of goederen die je wilt verkopen. Je krijgt van ons een gedetailleerd advies, een schatting van de totale opbrengst en een duidelijk plan met offerte. Zo weet je wat je kunt verwachten.

Onze experts beschrijven en fotograferen al je machines en/of goederen. Vervolgens voeren we een advertentiecampagne en organiseren we een kijkdag voor potentiële kopers. Tijdens de kijkdag is er ook ruimte voor vragen.  Na de kijkdag kan uw veiling beginnen!

Na betaling kunnen uw geveilde machines en/of goederen worden afgehaald door de hoogste bieder. Zodra wij een bevestiging van afhalen hebben ontvangen, zorgen wij ervoor dat uw geld binnen 5 werkdagen op uw rekening staat.

Ik wil veilen

Eerder verkochte kavels       

Ontdek eerder verkochte grondverzet- of agrarische machines op ons veilingplatform.

Kopers en verkopers uit 147 landen

Met kopers over de hele wereld vergroten we je kansen op een succesvolle verkoop! Met ons wereldwijde bereik krijgen je machines en/of goederen de kans op het beste rendement en de aandacht die ze verdienen!

Meer dan 125.000 bieders per jaar

Meer dan 55.000 kopers per jaar

Meer dan 8.000.000 biedingen per jaar

Meer informatie over veilen ontvangen?

Nog niet overtuigd dat veilen iets voor jou is? Download hier de gratis checklist. Ontdek of veilen iets voor jouw bedrijf is en maak gebruik van onze tips om eenvoudig te starten met veilen.

"Troostwijk nam alles voor mij uit handen. Ondanks de onzekere markt heb ik dankzij Troostwijk zekerheid gekregen voor mijn toekomst"


 Kastelijn B.V.

Waarom agrarische machines verkopen?

Het te koop aanbieden van agrarisch materieel kan verschillende redenen hebben. Zo zien we een groeiend aantal veilingen van ondernemers in de agrarische sector die stoppen of gedeeltelijk stoppen. De reden om te stoppen is vaak een opeenstapeling van factoren voor loonbedrijven of boeren. Inkrimping, een gebrek aan goed personeel of te veel onzekerheid in de sector. Ook een gebrek aan toekomstperspectief en de strenge wet- en regelgeving in de agrarische wereld leiden ertoe dat ondernemers in de sector stoppen of van koers veranderen.

Maar er zijn meer redenen waarom bedrijven hun grondverzet- of landbouwmachines aanbieden. Het veilen van werktuigen en materiaal is bijvoorbeeld een goede manier om extra kapitaal te realiseren. Dit kapitaal kan je vervolgens op diverse manieren inzetten om je bedrijf te laten groeien, te investeren in nieuwe machines of om je pensioen veilig te stellen.

Jouw veilingpartner

Wil je agrarische machines verkopen, dan is veilen met Troostwijk een perfecte manier om het maximale uit je materieel te halen. Troostwijk is een betrouwbare, ervaren veilingpartner met meer dan 90 jaar ervaring. We zijn ervan overtuigd dat alles waarde heeft en zijn er om bedrijven te helpen die waarde te vinden, herkennen en verzilveren.

Wat maakt Troostwijk uniek

Een eenvoudig en toegankelijk digitaal platform.

Jarenlange ervaring en expertise: we zijn al 90 jaar expert op het gebied van (online) zakelijk veilen

Groot internationaal bereik en een grote selectie van goederen. 

Snelle uitbetalingen, snelle levering van goederen.

We beschikken over kantoren in alle landen waar we goederen verkopen.

Eenvoudig & toegankelijk

Internationaal bereik 

90 jaar ervaring & expertise

Snelle service & uitbetaling

Altijd dichtbij

Ontvang de best mogelijke waarde voor je machines binnen 15 dagen!

Bij Troostwijk zijn we ervan overtuigd dat alles waarde heeft. Maar dan moet je deze waarde wel kunnen vinden, herkennen en verzilveren. Onze kracht ligt in het vinden en maximaliseren van deze waarde. We brengen vraag en aanbod naadloos samen in online veilingen en zorgen ervoor dat je als verkoper de best mogelijke opbrengst ontvangt voor je goederen.

Met onze jarenlange ervaring en ons grote, internationale bereik zijn wij de ideale partner voor bedrijven in de agrarische sector die goederen willen veilen. We helpen een breed scala aan klanten bij de verkoop van hun landbouw- en grondverzetmachines. Van bedrijven met een focus op landbouw of veeteelt tot loonwerkbedrijven en ondernemers met een focus op grondverzet.

We begrijpen de uitdagingen waar je als verkoper in de agrarische sector mee te maken hebt. Of je nu één machine wilt veilen of je hele locatie wilt opruimen, wij bieden flexibele en discrete oplossingen die aan jouw behoeften voldoen. We hebben de ervaring en expertise om van A tot Z te helpen bij het veilen van je agrarische- en grondverzetmachines, zodat je het maximale uit je investering haalt.

Doe de check hoe je jouw machines kunt veilen

Download nu

Deze verkopers gingen je voor

Deze verkopers gingen u voor

"Wij zijn door Troostwijk benaderd, daarvoor hadden wij veilen niet bewust overwogen bij het verkopen van onze overtollige machines. Wij hebben Troostwijk, ervaren als een bedrijf met veel expertise, prettige en duidelijke communicatie. Alle medewerkers waren professioneel en fijn om mee samen te werken. De goederen zijn voor ons gefotografeerd en online geveild. Wij hoefden zelf alleen de machines klaarzetten. We hebben ruimschoots het gewenste resultaat behaald en zullen absoluut opnieuw onze machines veilen met Troostwijk".

"Wij verkopen aan 160 klanten op één dag. En Troostwijk neemt al het 'gedoe' uit handen!"

Wij veilen al ruim 15 jaar bij Troostwijk met machines uit de agri-, grondverzet- en metaalsector. Voor ons is Troostwijk een logisch verkoop platform vanwege de omzetsnelheid. Troostwijk neemt al het ‘gedoe’ wat je hebt via een ander verkoopkanaal uit handen. We bieden 400 à 600 machines aan per veiling en verkopen op één dag aan zo’n 160 klanten. Dit is onze bron van inkomsten. Troostwijk is een goed geoliede machine en bovenal betrouwbaar. De organisatie groeit hard, maar het persoonlijke contact blijft.

George Bos - 3BK Groep

"Veel expertise & een prettige samenwerking"

Ron Griekspoor - Directeur Griekspoor B.V.

"Heldere communicatie met plezierige ervaring"

Wat begon met een aantal aankopen, evolueerde al snel naar het ontdekken van de mogelijkheid om ook onze machines te verkopen. Troostwijk staat bekend als een vertrouwde naam, en daarom kozen wij ervoor onze Holmer Bietenrooier via hun platform te verkopen.

Met de deskundige begeleiding van veilingadviseur Lars de Winter verliep het verkoopproces vlekkeloos. Lars ondersteunde ons niet alleen bij het maken van hoogwaardige foto's, maar gaf ook waardevolle tips gedurende de hele veiling om het beste resultaat te behalen. Daarnaast begeleidde hij ons soepel door het onlinesysteem en onderhield hij contact met de koper om het ophalen van de kavel te regelen.

Het veilen van ons kavel via Troostwijk kenmerkte zich door heldere communicatie en een plezierige ervaring.

Laurens - G.J. en P. de Hartigh  B.V. 

Troostwijk Auctions © 2024

Owl Carousel
Owl Carousel

Er is de afgelopen jaren een flinke groei aan veilingen van agrarisch materieel en grondverzetmachines. Niet alleen kiezen steeds meer bedrijven ervoor om hun materieel te koop aan te bieden, ook de vraag naar gebruikte agrarische machines neemt toe.

Veel vraag naar te koop aangeboden of gebruikte landbouwmachines

Het merendeel van de geveilde agrarische machines gaat de grens over. Gebruikte Nederlandse landbouwmachines staan internationaal bekend om hun hoge kwaliteit en zijn om die reden erg gewild. 

Naast de enorme internationale vraag naar gebruikte landbouwmachines zien ook lokale bedrijven kansen wanneer loonbedrijven besluiten te stoppen of van koers te veranderen en hun machinepark aanbieden. Naast het aangeboden materieel ontstaat er namelijk ook een gat in de (lokale) markt voor het werk dat het stoppende bedrijf deed.

Agrarisch materieel verkopen? Veelvoorkomende redenen op een rij

Bedrijf stopt volledig of gedeeltelijk met de werkzaamheden


Een welverdiend pensioen veiligstellen


Machines draaien een te laag rendement


Extra kapitaal nodig om je bedrijf te laten groeien

Bedrijfsovername


Je bedrijfsfocus veranderenVerhuizen naar een nieuwe locatieBehoefte aan liquiditeit

Download nu